Food Cleaning

VOS Schoonmaak is bijna vanaf het begin van haar bestaan in aanraking gekomen met deze discipline van schoonmaken, en is met de industrie meegegroeid naar de status van vandaag. Scherp op schoonmaak zijn, medewerkers die weten en begrijpen waar ze mee bezig zijn. Onze eerste klant was een lokale vleesverwerker in het Brabantse Oijen, dat heden ten dage een zeer grote internationale speler is op de markt. Vanuit daar hebben we bij veel ervaring opgedaan die we heden ten dage nog steeds gebruiken en inzetten op onze huidige klanten in diverse sectoren, die hoge kwaliteitseisen hebben op hun schoonmaakproces.

 

De specifieke eisen van de voedingsmiddelenindustrie

Reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie moet voldoen aan de strikte regelgeving op het gebied van hygiëne. Vos Food Cleaning, de specialistische tak van Vos Schoonmaak voor de food sector, richt zich op het schoonmaakonderhoud van productieruimten conform de actuele internationale voorschriften (bijvoorbeeld HACCP) in sectoren als:

  • aardappel, groente & fruit
  • snacks
  • slachterij
  • bakkerij
  • vlees / pluimvee
  • conserven

Integraal onderdeel van het productieproces

Het reinigings- en desinfectieproces is een belangrijk onderdeel van het totale productieproces en bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct. Binnen dit proces worden nauwgezet de geldende richtlijnen gevolgd en gebruik gemaakt van de juiste reinigingsmethoden en –middelen. Behalve de gebruikelijke visuele controle, vindt ook bacteriologische controle plaats via de agar-methode of via de ATP-methode.